بانک و بیمهدسته‌بندی نشده

امضای تفاهمنامه سه جانبه در سازمان نظام مهندسی

زمان مطالعه: ۷ دقیقه

سعید سعیدیان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان در این مراسم با بیان اینکه ایمنی از موضوعات پراهمیت در حوزه ساخت و ساز به شمار می‌رود گفت: متاسفانه شیوه‌های سنتی که در حوزه ایمنی وجود دارند، همچنان ادامه دارند و به دلیل هم افزایی که بین مجموعه‌ها و دستگاه‌های مختلف وجود نداشته، نتوانسته‌ایم تاکنون در حوزه ایمنی به توفیقات خوبی دست پیدا کنیم.

 

او ادامه داد: بر اساس آمارهای ارائه شده، حوادثی که در این حوزه با آن مواجه بوده‌ایم، مربوط به کارگاه‌های ساختمانی و به دلیل سقوط از ارتفاع بوده که این آمارها بسیار ناگوار است.

 

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به اینکه لازم است همکاری بسیار موثری با وزارت کار در حوزه مدیریت وجود داشته باشد گفت: با همکاری و هماهنگی باوزارت کار می توانیم در حوزه ایمنی به توفیقات خوبی دست یابیم.

 

سعیدیان اظهار کرد: حتی اگر با یک اقدام هم بتوانیم حوزه ایمنی را رعایت کنیم شاهد کاهش حوادث در حوزه ساختمانی خواهیم شد، بنابراین باید اقدامات موثری در این زمینه ایجاد شود.

 

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران تصریح کرد: همراهی و هماهنگی دستگاه‌ها باعث می‌شود که در این مسیر به توفیقات خوبی دست یابیم و اگر پیش از این، همراهی دستگاه‌های مختلف وجود داشت شاهد چنین حوادث و تلفاتی نبودیم.

 

او به امضای تفاهمنامه بین انجمن مهندسان عمران و اداره کل وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در حوزه ایمنی هم اشاره کرد و گفت: یکی از انجمن‌هایی که در این حوزه همواره فعال بوده، انجمن مهندسان عمران بوده است که حمایت ما از آنها باعث می شود تا سازمان نظام مهندسی بیش از گذشته به حوزه ایمنی ورود پیدا کند.

 

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران ادامه داد: امیدواریم هر چه سریعتر به این اهداف دست یابیم البته این اقدامات مستلزم آن است که تمامی دستگاه‌ها از جمله وزارت راه و شهرسازیهم به این دست موضوعات حساس شوند و به آن ورود پیدا کنند.

 

سعیدیان با بیان اینکه همکاری دستگاه‌ها با یکدیگر باعث می‌شود که حوادث موجود در حوزه کارگاه‌های ساختمانی کاهش یابد اضافه کرد: این همکاری‌ها باعث می‌شود که نتایج مطلوبی در این بخش به دست بیاوریم.

 

سعیدیان با بیان اینکه رعایت الزامات ایمنی را در تمامی کارگاه‌های ساختمانی باید سرلوحه کار خود قرار دهیم گفت: ما اگر در این عرصه حتی بتوانیم جان یک نفر را هم نجات دهیم، توفیقات بسیار مطلوبی را به دست خواهیم آورد.

 

او با اشاره به اینکه در سطح کارگاه‌های ساختمانی، یکی از موضوعات جدی این است که افراد فاقد صلاحیت را از این بخش حذف کنیم، گفت:صنعت ساختمان مانند دیگر موضوعات پیشرفت کرده است، بنابراین باید تعداد افراد حرفه‌ای را که در این صنعت حضور دارند، افزایش دهیم.

 

سعیدیان با بیان اینکه متاسفانه در بسیاری از موارد شاهد آن هستیم که مهندسان و کارگران فاقد کارت مهارت هستند، گفت: داشتن کارت مهارت در این بخش بسیار مهم است و کارگران در این بخش هم باید دارای کارت مهارت باشند و اگر به این الزام دست یابیم شاهد کاهش بسیاری از حوادث در این بخش خواهیم بود.

 

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه یکی از اصل‌های مهم در این بخش آن است که همه متولیان در این حوزه را بتوانیم وارد این بخش کنیم گفت: سازمان نظام مهندسی در زمینه جلوگیری از تخلفات بسیار رشد پیدا کرده و البته باید در این بخش اقدامات با جدیت بیشتری دنبال شود.

 

او یاد آور شد: در حوزه بازرسی بیش از ۴ هزار بازدید داشته‌ایم که این بازدیدها بسیار موثر بوده و باید بتوانیم آنها را با جدیت بیشتری دنبال کنیم.

 

احمدی معاون خدمات مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران نیز در این مراسم با بیان اینکه علاوه بر نظارت بر ساخت و سازها باید ساختار و محل احداث هم از ایمنی کافی برخوردار باشد گفت: یکی از مهمترین دغدغه‎ها در حوزه ایمنی ساختمان آن است که آیا این ساختمان در محله مناسب و به دور از گسل های ساختمانی احداث شده یا خیر؟ باید در این زمینه اقدامات و فعالیت‌های خوب و ارزنده‌ای صورت بگیرد.

 

احمدی با اشاره به اینکه باید حوزه نظارت در این بخش را افزایش دهیم گفت: طبق آمارهای ارائه شده با نظارت های صورت گرفته شاهد آن هستیم که ۳۳ درصد از تلفات انسانی با افزایش نظارت و بازرسی ها کاهش یافته که این امر نشان می دهد که توجه به نظارت و حضور مستمر ناظران زمینه ساز کاهش تلفات ساختمانی می‌شود.

 

معاون خدمات مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران اظهار کرد: موارد کنترل و بازرسی‌هایی که باید انجام شود در رابطه با داربست‌ و سکوهای کار، حفر چاه، ایمنی کارگاه‌های ساختمانی، ایمنی معابر در اطراف کارگاه‌ها است که باید ناظران و بازرسان در این زمینه نظارت جدی داشته باشند.

 

احمدی با اشاره به اینکه در سال ۹۵ حدود ۴هزار و ۵۷۱ بازدید داشته‌ایم گفت : در سال ۹۶ میزان بازرسی‌ها ۱۲ هزار مورد با متراژهای بالای ۳ هزار متر بوده است، از این میزان ۲۶۱ مورد تخلف و عدم رعایت موارد ایمنی را به شهرداری ها ارجاع داده‌ایم و از این تعداد تنها ۱۷ ساختمان مجوز ادامه ساخت با رعایت نکات ایمنی را دریافت کرده‌اند.

 

این مقام مسئول توضیح داد: ۲۶۸ پرونده ساختمانی به شهرداری‌ها جهت توقف ادامه فعالیت ارائه شد.

 

او با اشاره به اینکه ۷۵ درصد از کارگاه‌های ساختمانی توسط بازرسان و ناظران ما مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: از این تعداد ۳۶ درصد از کارگاه‌ها در وضعیت قرمز و ۳۹ درصد هم در وضعیت هشدار و نارنجی و تنها ۵ درصد از این کارگاه‌ها در وضعیت سفید و ایمنی قرار داشتند.

 

معاون خدمات مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران بیان کرد: در ۴ درصد از پروژه‌های ساختمانی فردی به عنوان مسئول ایمنی در کارگاه‌ها حضور دارد و در ۹۶ درصد از پروژه‌ها مسئولی برای رعایت نکات ایمنی در کارگاه های ساختمانی وجود ندارند.

 

احمدی اضافه کرد: ارزیابی و نظارت‌های صورت گرفته نشان داد که در سال ۹۶ در حدود ۲۰ هزار متر مربع از ساختمان‌ها در وضعیت سبز و ایمنی بودند که متوسط طبقات آن ها ۱۳ طبقه بوده است.

 

وی گفت: در سال ۹۸ میزان بازدیدها در متراژها را به ۵ هزار مترمربع رساندیم و البته روند بررسی ها و بازدیدها همچنان در حال افزایش است.

 

احمدی تصریح کرد: چالش ما در این بخش عدم نگرش جدی بر حوزه آموزش بوده و چالش دیگر هم عدم توجه تامین اجتماعی به این بخش بوده است، به طوری که بسیاری از سازندگان به بازرسان اعلام می‌کنند که ما هزینه‌های بسیار زیادی را در رابطه با بیمه کارگاه های ساختمانی انجام می دهیم اما در زمینه وقوع حادثه شاهد بی‌توجهی تامین اجتماعی هستیم.

 

این مقام مسئول در پایان گفت: الزام صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان و همچنین عدم توجه به حوزه آموزش از دیگر چالش‌های ما در این بخش است که باید به این موضوع توجه ویژه‌ای شود.

 

نبی ئی عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و رئیس کمیته ایمنی این سازمان در مراسم گرامیداشت روز ایمنی با اشاره به اینکه کمیته ایمنی یکی از کمیته های سازمان نظام مهندسی ساختمان از سالیان گذشته بوده است گفت: زمانی که بحث نظارت افزایش می‌یابد که حادثه ای رخ داده اما ما سعی کرده‌ایم قبل از وقوع حادثه ، اقدامات پیشگیرانه ای با همکاری معاونت خدمات مهندسی و بازرسی این کمیته داشته باشیم .

 

او ادامه داد: با توجه به شیوع ویروس کرونا رعایت موارد بهداشتی در اولویت بازدید کمیته ایمنی هم قرار گرفت ، چرا که بهداشت و ایمنی با یکدیگر کار می‌کنند و با کمک آنها می‌توانیم خدمات بهتر و موثرتری را ارائه دهیم.

 

نبی ئی اظهار کرد: بهداشت و ایمنی باید در کارگاه‌های ساختمانی افزایش یابد که البته آمارها در ماه‌های گذشته نشان داده است که نظارت بیشتر کمیته ایمنی تا کنون موثر بوده و با وجود آنکه از سال گذشته در کارگاه‌های ساختمانی با مشکلات جدی روبه‌رو بوده‌ایم اما به هر حال میزان حوادث در این بخش کاهش یافته است.

 

عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی به هفته ایمنی و روز ایمنی هم اشاره کرد و گفت: شعار سازمان نظام مهندسی در این بخش آن بوده که «رعایت مقررات ملی ساختمان ضامن ایمنی ساختمان» و ما سعی کرده‌ایم با برگزاری این مراسم بزرگداشت، تلنگری در جهت افزایش حساسیت در حوزه ایمنی ایجاد کنیم.

 

به گفته این مقام مسئول پیش از آنکه مشکلی رخ دهد و ما اقدام به پرداخت مبلغ دیه کنیم، می‌توانیم این مبلغ را برای زندگی و پیشگیری از حوادث هزینه کنیم.

 

وقوع حادثه در حوزه ساختمان، سه نسل را درگیر خود می کند

 

نبی ئی عنوان کرد: زمانی که یک حادثه برای فردی رخ می دهد سه نسل بعد از آن درگیر می‌شوند و این سه نسل باید تبعات این حادثه را پس دهند، بنابراین پیشگیری از حادثه و گرفتن یک تصمیم درست به ویژه در حوزه های کارگاه های ساختمانی می‌تواند در این بخش موثر باشد.

 

عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی بیان کرد: ایمنی به نوعی یک فرآیند است و در واقع با ارائه فرایند درست و همچنین بازرسی‌های مستمر به ویژه در حوزه کارگران می‌توانیم موفق عمل کنیم.

 

نبی ئی تاکید کرد: کمیته ایمنی به طور مستمر چک لیست بازرسان را بررسی می‌کند و آمارها از بازرسی های سال های گذشته نشان داده است که در حوزه گودبرداری بسیار موفق بوده‌ایم و آمار ریزش گودبرداری‌ها به شکل چشمگیری کاهش یافته است.

 

او با بیان اینکه با اهتمام ناظران، بازرسان ساختمانی و همچنین همکاری ارگان‌های مختلف در حوزه مدیریت می‌توانیم شاهد مدیریت یکپارچه در این بخش باشیم افزود: کمیته ایمنی راهبردهایی را تعیین می‌کند که در چشم انداز آینده باید به این اهداف دست یابیم.

 

او یادآور شد: افزایش نظارت و تعامل در بخش‌های مختلف باعث می‌شود که در آینده یک ساختمان ایمن را داشته باشیم.

 

نبی ئی تصریح کرد: در این بخش باید نظارت‌ها بهبود یابد و جدی تر گرفته شود، چرا که بتوانیم به خریداران و دینفعان واقعی ساختمان های ایمن تری تحویل دهیم.

 

دکتر الهام امینی، عضو کمیته ایمنی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، ضمن تبریک روز ایمنی و آتش نشانی، به کلیه مهندسان فعال حوزه HSE در استان تهران، ضرورت و اهمیت پرداختن به موضوع ایمنی در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران را در وضعیت حاضر دوچندان دانست و بیان داشت موضوع ایمنی از جمله اولویت‌های اصلی سازمتن محسوب شده و کمیته ایمنی سازمان در حال توانمندسازی و برنامه‌ریزی برای به کارگیری راهکارهای تخصصی و علمی برای افزایش ایمنی و ارتقای تاب‌آوری شهرهای استان می باشد.

وی در ادامه با اشاره به این که کمیته ایمنی به منظور ترویج مقررات ملی ساختمان و رشد آگاهی عمومی نسبت به آن و افزایش بهره وری، همچنین برنامه ریزی به منظور رشد و اعتلای حرفه های مهندسی ساختمان و مشاغل مرتبط با آن، تمام تلاش خود را معطوف به افزایش اعتماد و اطمینان عمومی به عملکرد سازمان و مهندسان عضو در بخش ساختمان کرده و در جهت اصلاح و جلوگیری از تکرار تخلفات ساختمانی و فنی ، ارتقای دانش فنی و کیفیت کار شاغلان در بخش های ساختمان و شهرسازی و همچنین ترویج اخلاق حرفه ای در بین مهندسان را در دستور کار خود قرار داده است.

امینی در ادامه افزود کمیته ایمنی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، با هدف گسترش ایمنی در ساخت و ساز شهری، جشنواره عکس با موضوع ساختمان ایمن را در سطح ملی برگزار می نماید. موضوع این جشنواره رعایت ایمنی و بهداشت حرفه ای در محیط کارگاه ساختمانی بوده و در بخش ویژه به انعکاس اقدامات موثر پیشگیری از ابتلا شاغلان کارگاهی به کرونا ویروس خواهد پرداخت.

عضو کمیته ایمنی سازمان اذعان داشت شناسایی و آزمودن نقطه ضعف های شهرهای استان، تبدیل این نقطه ضعف ها به نقطه قوت، برای ما حائز اهمیت بوده و سازمان را در جهت ارائه خدمات بهتر به شهروندان سوق می دهد هدف ما این است که انتظارات مردم برآورده گشته و در سایه شهرسازی ایمن، ایمنی شهرهای استان تضمین گردد. سعی ما بر این است که با تحلیل لایه‌های شهری در ابعاد تک پلاک های ساختمانی، با افزایش استحکام و برنامه ریزی زیر ساخت ها، شهرهای آینده را تاب‌آور نماییم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا