دسته‌بندی نشده

استاندارد دوگانه و منطق پوچ ایالات متحده درباره مسئله هسته ای ایران

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

وی مدعی شد «شورای امنیت  باید بین رساندن سلاح به تروریست‌ها و حمایت از کشورهای خلیج فارس یکی را انتخاب کند.»

 با توجه به مخالفت کشورهای مختلف از جمله چین و روسیه، بعید به نظر می رسد که این طرح در شورای امنیت تصویب شود. تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحده علیه ایران در ۱۸ اکتبر سال جاری پایان می یابد. پیشتر پومپئو گفته بود اگر این پیش‌نویس در شورای امنیت تصویب نشود، از مکانیزم موسوم به «ماشه» استفاده خواهد کرد که در برجام پیش‌بینی شده بود و خود به خود موجب بازگرداندن تحریم‌ها می‌شود.

ایالات متحده درباره برنامه هسته ای ایران منطقی بسیار پوچ دارد چرا که به هیچ یک از تعهدات بین المللی پایبند نیست و  فقط می خواهد از حقوقی بهره مند شود که به نفع خودش  باشد. آمریکا فقط از ایران می خواهد که تعهدات هسته ای خود را با جدیت اجرا کند، اما به مردم ایران اجازه نمی دهد از منافع اقتصادی توافق هسته ای سود ببرند.

توافق جامع  مسئله هسته ای ایران (برجام) یک دستاورد مهم دیپلماسی چند جانبه است که توسط قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل تائید شده  است. برجام یک پشتوانه مهم برای سیستم بین المللی منع گسترش سلاح های هسته ای و صلح و ثبات  خاورمیانه بوده و بخش مهمی از نظم بین المللی براساس قوانین بین المللی است.

ماه مه سال ۲۰۱۸، ایالات متحده از برجام خارج شد و شروع به اعمال فشارهای حداکثری علیه  ایران  کرد که همین امر باعث تنش فعلی در اوضاع پیرامون موضوع هسته ای ایران شد. آمریکا از توافق هسته ای خارج شد اما تهدید کرد که شورای امنیت باید سریعاً تحریم ها علیه ایران را از سر بگیرد. این استاندارد دوگانه فقط مخصوص آمریکاست که تعهدات بین المللی خود را کنار گذاشته اما حفظ حقوقش را دنبال می کند.

چنین یک جانبه گرایی  و قلدری فاحش آمریکا تاثیرات منفی جدی بر همکاری های بین المللی  در زمینه های مربوطه  و حتی صلح و ثبات جهانی داشته است و نیز مورد انتقاد سایر طرف های  برجام و جامعه جهانی قرار گرفته است.

پیش از رای گیری شورای امنیت، سیاستبازان آمریکا مکررا این حرف را تکرار می کنند و حتی تهدید هم می کنند که اگر چین و روسیه از تلاش های ایالات متحده به منظور تمدید تحریم تسلیحاتی ایران جلوگیری کنند، آنها در شورای امنیت سازمان ملل “منزوی” خواهند شد. برخی رسانه های غربی نیز با سوء استفاده از این فرصت  به سیاهنمایی  همکاری عادی اقتصادی و تجاری بین چین و ایران  پرداختند و اتهامات بی اساسی مطرح کردند.

«وانگ ون بین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین پنجشنبه هفته  گذشته در نشست خبری در این باره گفت که چین قاطعانه از برجام حمایت می کند و با تلاش های ایالات متحده برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت موافق نیست. چین به اتفاق طرف های ذیربط برای حفظ  توافق هسته ای و قطعنامه های شورای امنیت، حمایت از چند جانبه گرایی و پیشبرد حل سیاسی و دیپلماتیک موضوع هسته ای ایران  تلاش خواهد کرد.

علاوه بر این،  همکاری های عادی چین و ایران در حالیکه نقض تعهدات بین المللی مربوطه صورت نگرفته منطقی و قانونی است و محلی برای بحث و مجادله نیست. با این حال، چین همواره با تحریم های یک جانبه و “مدیریت درازدستانه ” مخالف است. چین به طور جدی  روابط مشارکتی و راهبردی جامع با ایران را توسعه می دهد، قاطعانه  از ایران در دفاع از حاکمیت و عزت ملی خود حمایت می کند و از سوی دیگر حقوق و منافع قانونی پکن نیز باید محافظت شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا