دسته‌بندی نشده

وقتی مجری قانون جنگل نگران حفظ نظم جهان است

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

وقتی مجری قانون جنگل نگران حفظ نظم جهان است_fororder_seee

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه اخیر خود با روزنامه «واشنگتن پست» گفت «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده معتقد است رهبری آمریکا در جهان برای جهان مفید است و بدون رهبری آمریکا، دنیا دچار قانون جنگل می شود.

به نظر می رسد آمریکا همچنان خود را حافظ نظم جهان می داند اما این موضوع برای همه روشن است که روش آمریکا برای حفظ نظم جهان، همان اجرای قانون جنگل است.

رویکرد آمریکا در توزیع واکسن کرونا را باید مثالی از عملکرد این کشور در اجرای قانون جنگل در نظر گرفت.

دولت آمریکا که در تولید دارو، واکسن و دیگر محصولات بیولوژیک توان زیادی دارد، در نیمه اول سال گذشته میلادی هنگامی که تحقیقات واکسن کرونا تازه شروع شده بود، ظرفیت تولید واکسن چه در سراسر ایالات متحده و چه در هند را به صورت انحصاری خریداری کرد.

اکنون که آمریکا از واکسن های اضافه بر نیاز خود برخوردار است هم به فکر توزیع آن در کشورهای در حال توسعه که با کمبود واکسن روبرو هستند، نیافتاده است. طبق آمار شرکت Airfinity انگلیس، تا ماه مارس امسال آمریکا ۱۶۴ میلیون دوز واکسن کرونا تولید کرده که از این مقدار حتی یک دوز هم به دیگر کشورها صادر نکرده است.

این در حالی است که طبق آمار همین شرکت بریتانیایی، چین همزمان ۲۲۹ میلیون دوز واکسن تولید کرد که ۴۸ درصد از آن را به دیگر کشورهای نیازمند صادر کرده است.

رفتار آمریکا در این موضوع، همان «ملی‌گرایی واکسنی» است که کل جهان در جریان توزیع واکسن از آن ابراز نگرانی می کند. می توان گفت در زمینه توزیع واکسن کرونا نوعی قانون جنگل توسط آمریکا در دست اجراست. بر اساس آمار سازمان ملل، تا ماه مارس ۱۳۰ کشور در جهان هیچ دوزی از واکسن کرونا دریافت نکرده بودند.

تحریم های یکجانبه آمریکا علیه دیگر کشورها، اشخاص و سازمان ها نیز نمونه دیگری از قانون جنگل ایالات متحده محسوب می شود. آمریکا که در زمینه های اقتصادی، فناوری و امور مالی در جایگاه برتر قرار دارد سعی می کند با استفاده از این برتری های خود اشخاص، سازمان ها یا کشورها را وادار به قبول شرایط خود کند یا از بین ببرد که آن را هم می توان نوعی قانون جنگل ارزیابی کرد.

ایالات متحده در جنگ های خاورمیانه نیز به همین شکل عمل کرده است یعنی یا خود این جنگ ها را آغاز کرده یا در آن مشارکت کرده و مرتکب خشونت های ضدبشری فراوانی شده است. به عنوان مثال در سوریه برای کشتار مردم از بمب های فسفر سفید استفاده کرد اما عوامل آن تحت پیگرد قانونی قرار نگرفتند؛ در ۱۶ سپتامبر ۲۰۰۷، مزدوران ارتش آمریکا (کارکنان شرکت امنیتی بلک واتر) به سمت غیرنظامیان عراقی در حالی که کاروان سفارت آمریکا را اسکورت می‌کرد تیراندازی کردند که به کشته شدن ۱۷ نفر و زخمی شدن ۲۰ نفر در میدان «نسور» بغداد، انجامید. جالب اینکه دولت ترامپ در دسامبر ۲۰۲۰ عوامل این کشتار وحشیانه را مورد عفو قرار داد.

 

ایالات متحده این جنگ ها را آغاز کرده یا در آن شرکت کرده اما زمانی که سربازانش یا مزدورانش در آنها مرتکب جرم می شوند، در داخل خاک آمریکا مورد بازجویی قرار می گیرند در حالی که مردم کشورهای جنگ‌زده با آن همه خشم و غم، نمی توانند علیه واشنگتن اقدامی انجام دهند. طرف ضعیف تر بی چاره می شود در حالی که طرف قدرتمندتر هر کاری می خواهد می کند. این اگر قانون جنگل نیست پس چگونه باید آن را توصیف کرد؟

 

آمریکا که خودش مجری قانون جنگل است حالا درباره نقش رهبری خود در دنیا برای پیشگیری از قانون جنگل صحبت می کند. چیزی مضحک تر از این وجود دارد؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا