دسته‌بندی نشده

نگاهی به عامل تسریع روند جذب سرمایه گذاری خارجی در چین

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

نگاهی به عامل تسریع روند جذب سرمایه گذاری خارجی در چین_fororder_66

خبرگزاری «ریانووستی» اخیرا مقاله ای منتشر و با ارائه تحلیلی تاکید کرده است که پروسه جذب سرمایه خارجی در چین روز به روز با سرعتی بیشتر به ثبت نرخ رشد رکورد شکن خود ادامه می دهد.

بر اساس تازه ترین آمار منتشر شده از سوی وزارت بازرگانی چین در تاریخ ۱۳ ماه مه برابر با ۲۳ اردیبهشت ماه، در چهار ماهه اول سال جاری میلادی (۲۰۲۱)، ۱۴ هزار و ۵۳۳ شرکت با بودجه و سرمایه گذاری خارجی در چین تاسیس شده که این میزان، در مقایسه با دوره مشابه در سال گذشته (۲۰۲۰) افزایشی ۵۰٫۲ درصدی و در مقایسه با دوره مشابه در سال ۲۰۱۹، رشدی ۱۱٫۵ درصدی را تجربه کرده است.

بر اساس این آمار، استفاده واقعی چین از سرمایه خارجی معادل ۳۹۷٫۰۷ میلیارد یوان  برآورد شده که در مقایسه با دوره مشابه در سال ۲۰۲۰، ۳۸٫۶ درصد و در مقایسه با سال ۲۰۱۹، ۳۰٫۱ درصد افزایش داشته است.

به خوبی مشخص است که جذب سرمایه گذاری خارجی در چین با افزایشی چشمگیر در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی همراه بوده است؛‌ از طرف دیگر، ساختار جذب سرمایه در چین به طور مداوم بهینه شده است.

در طول چهار ماه اول سال جاری میلادی (۲۰۲۱)، سرمایه گذاری خارجی در صنایع پیشرفته چین رشدی ۲۹٫۱ درصدی را در مقایسه با دوره مشابه در سال ۲۰۲۰ تجربه کرده است؛ بر اساس آمار ارائه شده از سوی سازمان همکاری و توسعه اقتصادی که اخیرا منتشر شده است، سرمایه گذاری مستقیم خارجی « FDI» سال ۲۰۲۰ در جهان به پائین ترین میزان خود در طول ۱۵ سال رسید ولی چین توانست با سبقت از آمریکا، به بزرگ ترین مقصد سرمایه گذاری دنیا تبدیل شود.

این روند به تنهایی برای نشان دادن جاذبه بازار چین در سطح جهان کافی است.

سؤالی که مطرح می شود این است که علت سرازیر شدن سرمایه خارجی به چین چیست؟

در پاسخ به این سؤال باید گفت که بزرگ ترین علت جاذبه چین برای سرمایه گذاران خارجی،‌ مزایا و امتیازات چین در حوزه زنجیره صنعتی،‌ قدرت نوآوری در زمینه فناوری، سیستم لاجستیکی مناسب و منابع انسانی فراوان این کشور است.

به عبارتی می توان گفت که این امتیازات چین نه تنها تا حد بسیار زیادی باعث کاهش هزینه های عملیاتی شرکت های خارجی فعال در چین می شوند بلکه عامل تزریق انگیزه نوآوری به روند توسعه اقتصاد هستند.

در عین حال، بازار مصرف چین با جمعیت بیش از ۱٫۴ میلیارد نفری آن به یکی از مهم ترین عوامل و نیروهای محرکه (رشد) اقتصاد چین تبدیل شده است؛ بر اساس بررسی های انجام شده توسط وزارت بازرگانی چین، حتی در سال ۲۰۲۰ میلادی و تحت تاثیر پیامدهای ناشی از همه گیری ویروس کرونا نیز درآمد و سود عملیاتی تقریبا ۶۰ درصد از شرکت های تاسیس شده با بودجه خارجی در چین افزایش داشته و یا اینکه در سطحی ثابت باقی مانده است.

از طرف دیگر، دولت چین در طول سال های اخیر به گسترش دسترسی های بازاری خود، ایجاد یک پلتفرم آزاد و بهبود سیستم قانونی جهت سرمایه گذاری خارجی و ایجاد محیط مناسب و مطلوب کسب و کار برای شرکت های تاسیس شده با بودجه خارجی در این کشور و همچنین ارتقاء سطح عالی تری از گشایش همراه با اجرای یک گرایش راهبردی شفاف و پایدار ادامه داده است.

بر همین اساس، شرکت های تاسیس شده با بودجه های خارجی در چین با اعتمادی راسخ و تزلزل ناپذیر به سرمایه گذاری در این کشور مشغولند.

«چن رونگ شنگ» معاون گروه جنرال اکتریک در چین بر این باور است که بدنبال اجرای چهاردهمین طرح توسعه ۵ ساله در این کشور، همچنان فرصت های بازاری عظیم و گسترده ای در چین فراهم خواهد شد و همکاری با چین عمق بیشتری پیدا خواهد کرد.

بدنبال بلاتکلیفی های به وجود آمده ناشی از همه گیری ویروس کرونا و چشم اندازهایی که برای احیای اقتصاد جهان وجود دارد، چین همچنان با چالش هایی در زمینه جذب سرمایه خارجی مواجه است اما با این وجود، چنین عملکردی از سوی چین و آمار مربوط به افزایش و تسریع جذب سرمایه گذاری خارجی در این کشور جهت تائید پوچ بودن دیدگاه آن دسته از کسانی که طرفدار جدایی از چین هستند، کافی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا