دسته‌بندی نشده

ظهور مدارک علمی دقیق درباره زمان آغاز اپیدمی کرونا

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

این نخستین بار نیست که شواهد علمی نشان می دهد که آغاز اپیدمی کرونا بسیار زودتر از زمان اعلام رسمی آن بوده است؛ محققان ژاپنی اعلام کرده اند که از تست های کرونا ویروس انجام شده روی ۵۰۰ نمونه که در بازه زمانی ژانویه تا مارس سال ۲۰۱۹ از منطقه کانتو کوشینتسو آن کشور جمع آوری شده اند، دو مورد مثبت گزارش شده اند.

محققان انتروویروس دانشگاه بارسلونای اسپانیا اظهار کرده اند که در نمونه های فاضلاب جمع آوری شده توسط آنها در ۱۲ مارس ۲۰۱۹ کرونا ویروس وجود دارد؛ مایکل ملهام شهردار بلویل ایالت نیوجرسی آمریکا گفته وی در ماه نوامبر به این ویروس مبتلا شده است؛ بیمارستان آلبرت شوایزر فرانسه گفته است که بررسی ها روی ۲۴۵۶ عکس رادیوگرافی قفسه سینه که از ۱ نوامبر ۲۰۱۹ تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۰ از بیماران گرفته شده است، نشان می دهد که زمان ظهور اولین موارد کرونا احتمالا به تاریخ ۱۶ نوامبر ۲۰۱۹ بر می گردد.

گزارش انستیتوی ملی بهداشت ایتالیا نشان می دهد مواد ژنتیکی کرونا ویروس در نمونه های فاضلاب شهرهای شمالی کشور از جمله میلان و تورین که ماه دسامبر ۲۰۱۹ جمع آوری شده اند نیز کشف شده است. دانشگاه آکسفورد در گزارشی اعلام کرده است که ویروس کرونا مدتها در جهان وجود داشته است و احتمال دارد منشا آن چین نباشد.

زمان ظهور اولین مورد بیماری کرونا که توسط کمیسیون بهداشت و درمان شهر ووهان چین به طور رسمی تعیین شده، ۸ دسامبر ۲۰۱۹ است. این در حالی است که شواهد علمی فوق به ما یادآوری می کند احتمالا بیماری کرونا قبل تر از این تاریخ نیز وجود داشته است.

منشاء یابی کروناویروس یک کار علمی سخت است، حتی شواهد علمی متعدد فوق نیز تنها یک احتمال را برای منشاء یابی کرونا تعیین می کند و به معنای نتیجه گیری مطلق در این زمینه نیستند.

با این حال، برخی سیاستمداران آمریکایی و رسانه های آن کشور با وجود اینکه هیچ مدرک علمی در اختیار ندارند، از طریق همکاری با رسانه ها، در میان افکار عمومی این نظریه توطئه را ترویج داده اند که منشاء ویروس آزمایشگاه ویروس شهر ووهان باشد.

البته، شبکه خبری مستقل “گری زون” آمریکا مدت ها پیش چگونگی همکاری سیاستمداران و رسانه های آمریکا به منظور تولید و ترویج نظریه توطئه «آزمایشگاهی بودن کروناویروس» را افشا کرده است. جالب اینجاست که حامیان این نظریه توطئه اکثرا سیاستمداران بودند در حالی که آنهایی که این نظریه توطئه را رد کرده اند، کارشناسان حوزه پزشکی یا بهداشت عمومی بودند.

در حقیقت، نیازی به ارائه توضیحات مفصل درباره نحوه شکل گیری این نظریه توطئه و دیگر نظرات مشابه وجود ندارد. به عنوان یک مخاطب عادی، قطعا می تواند به تحلیل اطلاعاتی که گزارش می شوند بپردازید؛ اطلاعاتی از جمله اینکه این ویروس مصنوعی است و یا اینکه مردم چین به دلیل اینکه همه چیز می خورند به کرونا مبتلا شده اند و یا این نظریه که اولین مورد گزارش ابتلا به کرونا در چین بوده است پس حتما چین منشاء این ویروس است.

این نوع دیدگاه های ساده مردم یا نتیجه «کارهای سرسخت و موثر» سازندگان نظرات توطئه است یا سوژه های قابل استفاده آتی آنها برای تولید نظرات توطئه بیشتر.

این در حالی است که تکذیب کنندگان شایعات همیشه وجود داشته اند. اما شاید به دلیل آنکه محتوای آنها چندان خوشحال کننده نیست و بسیار خشک و خسته کننده است، این گروه از افراد هیچ وقت مورد توجه گسترده قرار نگرفته اند که این امر، بسیار تاسف آور است.

بدین ترتیب، هنگامی که این همه شواهد علمی یکی پس از دیگری در اختیار عموم قرار می گیرد، حداقل باید دیدگاه عاقلانه ای درباره منشاء ویروس کرونا داشته باشیم و این سوال را از خود بپرسیم که آیا به دلیل تعصب علیه چین در مسائل دیگر است که درباره منشاء ویروس کرونا نیز خود را تسلیم تئوری توطئه کرده ایم؟

حقیقت این است که ما باید دیدگاه عاقلانه ای در پیش بگیریم و از تفکر احساسی در این زمینه بپرهیزیم. تفکر احساسی در این زمینه دقیقا به معنای منبع غنی ای است که برخی از سیاستمداران بداخلاق و با انگیزه های سوء برای پیش بردن امور دلخواهشان به کار گرفته اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا