دسته‌بندی نشده

توسعه اقتصادی چین محصول مبارزه با فساد مدیریتی است

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

دکتر امیر لطفی حقیقت با تاکید بر اینکه اگر کشوری بخواهد رشد کند قطعا و سهوا فساد مدیریتی در آن به وجود می‌آید، خاطرنشان کرد: از دلایل توسعه اقتصاد چین با وجود بیش از یک میلیارد و صد میلیون نفر جمعیت، نظام قضایی مقتدر و سختگیر آن است.
این جامعه شناس با بیان اینکه از سال ۱۹۹٠ کشور چین رنگ و لعاب دیگری به خود گرفت و سیاست درهای باز را شروع کرد، ادامه داد: همراهی مردم این کشور با حاکمیت شان به گونه ای است که قواعد و قوانین را به شدت دنبال می کنند.
او با اشاره به اینکه چین جامعه ای دارد که رشد کرده و سختی ها را نیز کنار یکدیگر پشت سر گذاشته اند، تصریح کرد: همراهی مردم و حکومت باعث شد کشور چین به یک ابرقدرت تبدیل شود و به همین دلیل فاصله چندانی بین مردم و حاکمیت وجود ندارد.
لطفی حقیقت عنوان کرد: رونق اقتصادی کشور چین صددرصد با اقتدار حاکمیتی صورت گرفته است. از طرفی اقتدار حکومتی و از سوی دیگر نظام قدرتمند قضایی این کشور باعث رشد هرچه تمامتر آنها شده است.

این مشاور و روانشناس بالینی اظهار کرد: صرفا شعار ندادند، از سال ۱۹۹۰ شعارگرایی را کمرنگ کردند و بیشتر به عملگرایی و پاکسازی مدیریتی یعنی مدیریتی تخصصی و در نتیجه روی آوردند و تقویت این سیستم را سرلوحه قرار دادند شاهد رشد اقتصادی بودند.
لطفی حقیقت اضافه کرد: نکته مهم این است که در چین یک نظام فکری هماهنگ از مقامات بالا تا مردم همانند یک کارخانه برای پیشرفت کشورشان مشغول به فعالیت شدند.
وی ادامه داد: چین بین کشورهای قدرتمند قرار دارد و بی همتا شده است به طوری که در حال حاضر به خواسته های واقعی خود دست پیدا کرده است. اگر ترامپ و سیاست های او تداوم داشت قدرت چین یا حتی سرعت رسیدن به این قدرت کم می شد. اما امروز این کشور قدرت پیدا کرده و تقریبا در جایگاه خودش قرار گرفته است.
این جامعه شناس و انسان شناس خاطرنشان کرد: فاصله طبقاتی در حوزه های اقتصادی و اجتماعی بین مردم و حاکمیت این کشور وجود ندارد و افرادی که به رشد می رسند، فرق عمده ای با توده مردم ندارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا