دسته‌بندی نشده

گام های استوار و علمی چین در مسیر ساخت واکسن کرونا

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

انواع واکسن های تولیدی چین نه تنها سهم بزرگی از واکسن های جهانی را که وارد مرحله کارآزمایی های بالینی شده اند، به خود اختصاص داده اند، بلکه روند توسعه باثبات و پایداری نیز دارند.

تنوع واکسن های برگزیده کرونا که وارد فاز سوم کارآزمایی های بالینی شده اند

همانطور که گفته شد، ۳ مورد از ۶ واکسنی که توسط سازمان بهداشت جهانی وارد فاز سوم کارآزمایی بالینی شده اند، متعلق به چین هستند که از نوع «واکسن غیرفعال» به حساب می آیند و به ترتیب به شرکت های «ساینواک بیوتک» (SINOVAC BIOTECH)، موسسه تحقیق و تولید محصولات بیولوژیکی ووهان وابسته به گروه «ساینوفارم» (SINOPHARM) و موسسه تحقیق و تولید محصولات بیولوژیکی پکن وابسته به همین گروه، تعلق دارند.

۳ واکسن دیگر نیز که متعلق به چین نیستند، به ترتیب عبارتند از: یک نوع واکسن گونه «واکسن آدنوویروس» متعلق به کارگروه مشترک دانشگاه آکسفورد و شرکت داروسازی آمریکایی «آسترازنکا» (ASTRAZENECA)، یک نوع واکسن « mRNA» متعلق به شرکت داروسازی آمریکایی «مودرنا» (MODERNA) و یک نوع واکسن « mRNA» متعلق به کارگروه مشترک شرکت داروسازی آمریکایی «فایزر» (Pfizer) و شرکت آلمانی «بیو ان تک» (BioNTech).

علاوه بر این، شرکت «کاسینو» (Cansino) چین و کارگروه تحقیقاتی به سرپرستی استاد «چن وی» نیز تحقیقاتی را به صورت مشترک در زمینه تولید نوعی واکسن برگزیده مهار کرونا در پیش گرفته اند که فاز دوم کارآزمایی بالینی آن به پایان رسیده است و تدارکات مربوط به آغاز فاز سوم کارآزمایی های بالینی آن در دست اقدام است.

روسیه نیز اخیرا از ثبت اولین واکسن تولیدی خود در مسیر مهار کرونا به نام «اسپوتنیک-۵» خبر داده است.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه گفته است که این واکسن آزمایش های لازم را پشت سر گذاشته است و می تواند کاملا موثر عمل کند و به صورت پایدار به تولید آنتی بادی بپردازد.

با این وجود، ایمنی و کارآیی این واکسن روسی مورد تردید قرار گرفته و سازمان بهداشت جهانی امیدوار است که بررسی های لازم در زمینه ایمنی این واکسن انجام شود.

توسعه واکسن کرونا با گام هایی استوار

علاوه بر واکسن مهار کرونا ساخت روسیه که فاز سوم کارآزمایی های بالینی اش به طور کامل انجام نشده و اما ثبت رسمی آن صورت گرفته است، شرکت های داروسازی آمریکایی نیز در راستای جذب کمک های مالی بیشتر دولتی برای پیشبرد مسیر تحقیق و توسعه واکسن کرونا، به صورت جداگانه از امکان عرضه واکسن تولیدی خودشان به بازار در طول مدت سال جاری میلادی و مخصوصا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور خبر داده اند.

این در حالی است که کارگروه های تحقیقاتی چینی قدم های محکم و پایداری را در مسیر تولید واکسن های برگزیده مهار کرونا برداشته اند؛ این کارگروه ها هیچ جدول زمانی ای را برای زمان عرضه واکسن تولیدی اشان به بازار مشخص نکرده اند اما طبق اصول علمی و عینی تحقیق و توسعه واکسنن فعالیت می کنند و به شیوه ای سخاوتمندانه داده های مربوط به مراحل مختلف تحقیق و توسعه خود را در مجلات پزشکی و علمی معروف جهان منتشر کرده اند.

به عنوان مثال، مجله مشهور پزشکی «لنست» (Lancet) نتایج مربوط به فازهای اول و دوم کارآزمایی های بالینی واکسن برگزیده کرونا متعلق به کارگروه تحقیقاتی خانم «چن وی» را به ترتیب در تیراژهای تاریخ ۲۲ ماه مه و ۲۰ ماه ژوئیه سال جاری میلادی منتشر کرده است؛ ژورنال انجمن پزشکی آمریکا نیز در تیراژ ۱۳ آگوست خود نتایج فازهای اول و دوم کارآزمایی بالینی واکسن کاندیدای متعلق به موسسات تحقیقاتی گروه دارویی «ساینوفارم» (SINOPHARM) در شهرهای ووهان و پکن را منتشر کرده است.

علاوه بر این، مرکز ارزیابی دارویی اداره ملی نظارت بر داروهای چین نیز با هدف استانداردسازی تحقیقات و توسعه واکسن ها و حصول اطمینان از اثربخشی و ایمنی واکسن های تولیدی آتی، دستور العمل ساخت واکسن های کرونا را صادر کرده است که بر اساس این دستور العمل ها، عرضه واکسن کرونا به بازار مشروط به پذیرش آن در فاز سوم کارآزمایی های بالینی خواهد بود و مدت اثربخشی این واکسن پس از تزریق نیز باید دست کم ۶ ماه باشد.

کشور چین همزمان با پیشبرد مسیر تحقیقات و توسعه واکسن کرونا، افزایش ظرفیت تولید واکسن خود را نیز در دستور کار قرار داده است؛ وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین اعلام کرده است که ۱۳ شرکت در این کشور، ظرفیت خود برای تولید واکسن کرونا را افزایش داده اند.

به عنوان مثال، مؤسسه توسعه و تولید محصولات بیولوژیکی پکن، اقدام به ساخت بزرگ ترین کارگاه تولیدی جهان برای تولید واکسن غیرفعال کووید-۱۹ کرده است که ظرفیت تولید سالانه این کارگاه ۱۲۰ میلیون دوز برآورد شده است؛ کارگاه موسسه توسعه و تولید محصولات بیولوژیکی ووهان نیز با ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰ میلیون دوز واکسن ساخته شده است.

علاوه بر این، شرکت «ساینوواک» نیز در ماه آوریل سال جاری میلادی اقدام به ساخت کارگاهی با ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کرد و شرکت «کاسینو» نیز ساخت کارگاهی با ظرفیت سالانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون دوز واکسن آغاز کرده است.

علاوه بر این، ظرفیت سالانه تولید ظرف های شیشه ای با کیفیت بالا برای واکسن در چین نیز به بیش از ۸ میلیارد خواهد رسید که این تعداد می تواند به طور کامل نیازهای تولید کنندگان واکسن کرونا را تامین کند.

چین در مسیر تولید واکسن کرونا، رویکردی شفاف دارد و مایل است تا واکسن های آتی خود را با دیگران به اشتراک بگذارد؛ «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین در تاریخ ۱۸ ماه مه در جریان مراسم افتتاحیه هفتاد و سومین کنفرانس ویدئویی مجمع جهانی بهداشت اعلام کرد که چین به محض اینکه مسیر تولید واکسن کرونا را تکمیل و آن را کاربردی اعلام کند، تولیدات واکسن خود را به عنوان یک محصول عمومی جهانی، با کشورهای سراسر جهان و به ویژه کشورهای در حال توسعه به اشتراک خواهد گذاشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا