اجتماعیخبر ویژهسلامت و پزشکی

ثبت انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در سازمان ملی یونسکو به عنوان قدیمی ترین نهاد آموزشی و پژوهشی در حوزه غذا و تغذیه

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش پیام فوری به نقل از وبدا، دکتر جلال الدین میرزای رزاز، با بیان این خبر و با اشاره به قدمت و جایگاه انستیتو تحقیقات تغذیه ای در کشور، گفت: انستیتو تحقیقات تغذیه¬ ای و صنایع غذایی کشور در سال۱۳۳۹ بر اساس تصویب هیئت وزیران با نام انستیتو خواربار و تغذیه ایران و آموزشگاه عالی وابسته به آن به صورت سازمانی مستقل مرتبط با وزارت بهداری وقت تأسیس شد. در همان زمان اساسنامه انستیتو به مجلس وقت ارائه و تبدیل به قانون می شود. در سال ۱۳۷۰ مطابق با تحولات و پیشرفت های جهانی و تغییر نگرش پژوهشی، به موجب مصوبه مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان، انستیتو به نام “انستیتو تحقیقات تغذیه ‌ای و صنایع غذایی کشور” تغییر نام و به صورت مؤسسه‌ علمی و تحقیقاتی ادامه فعالیت داد. به موجب این مصوبه، انستیتو بار دیگر موقعیت رسمی خود را به عنوان یک انستیتوی ملی با استقلال حقوقی و مالی بازیافت.

وی افزود: تهیه و تأمین مبنای علمی و اطلاعاتی برای کمک به سیاستگذاری، برنامه ‌ریزی و مدیریت اجرایی در جهت تأمین نیازهای غذایی مردم، تأمین و سلامت توسعه کشور، تربیت متخصصین و کارشناسان مورد نیاز برای پیشبرد علوم، طراحی، برنامه‌ ریزی و مدیریت بخش های فنی، علمی و اجرایی کشور در ابعاد تولید، تبدیل، مصرف غذا و سلامت جامعه، ایجاد آگاهی کافی و مستمر عمومی به منظور گسترش و هدایت فرهنگ غذایی و بهداشتی مناسب از اهداف مهم این مجموعه هستند.

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور عنوان کرد: هدف کلی برنامه‌ های یونسکو که براساس سهیم کردن همه انسان‌ ها در دانش پی ‌ریزی شده است، پیشبرد فرهنگ، صلح خواهی، توسعه انسانی و توسعه پایدار است. .طبق گزارش جهانی تغذیه در سال ۲۰۱۸، مهم ترین چالش های تغذیه ای حال حاضر و پیش روی جهان ما در بر گیرنده اشکال مختلف سوء تغذیه است، همه میدانیم که سوء تغذیه و بیماری های عفونی دو بخش از یک چرخه معیوبند که در آن سوء تغذیه منجر به استعداد ابتلا به بیماری های عفونی و ابتلا به بیماری های عفونی منجر به افزایش شانس سوء تغذیه در بیمار می شود. امروزه و با شیوع پاندمی کرونا این امر از اهمیت بیشتری برخوردار است.

گفتنی است، پیش از این به انتخاب سازمان جهانی بهداشت (WHO)، انستیتو تغذیه برای چهار سال آینده در حوزه‌ علوم تغذیه و صنایع غذایی پایگاه منطقه ‌ای همکاری‌ ها در حوزه کشور های مدیترانه‌ شرقی شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا