خبر ویژهسیاسی

واکنش اروپا به خروج امریکا از سازمان جهانی بهداشت

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

اروپا ضمن تأکید بر تعهدش به تلاش برای انجام اصلاحات در سازمان بهداشت جهانی سازمان ملل متحد، از اعلام رسمی دولت ترامپ مبنی بر خروج این کشور از سازمان ابراز تاسف می کند.

مقامات اروپایی نسبت به خبر خروج امریکا از سازمان بهداشت جهانی واکنشهایی نشان دادند.

وزیر بهداشت آلمان ینس اشپان گفت: این اقدام آمریکا به عنوان بزرگترین حامی مالی سازمان بهداشت جهانی، در میان همه گیری کروناویروس «محرک و عاملی برای همکاری بین المللی است.»

اشپان در توییترش با بیان اینکه برای مبارزه با بیماری همه گیر، همکاری جهانی بیشتر و نه کمتر لازم است، افزود: «کشورهای اروپایی اصلاحات در سازمان جهانی بهداشت را آغاز می کنند.»

آرانچا گونزالس لایا وزیر امور خارجه اسپانیا گفت که سازمان جهانی بهداشت به «استقلال بیشتر» و آمادگی بیشتر برای همه گیریها در آینده احتیاج دارد.

گونزالس لایا به خبرنگاران گفت: «آنچه ما امروز نیاز داریم چندجانبه گرایی و حاکمیتی با ملی گرایی کمتر به عنوان ضمانتی برای حمایت از شهروندانمان است. حتی اگر به این معنی باشد که خلاف گفته دیگران در طرف دیگر دنیا حرکت و عمل کنیم. بیایید فریب آواز پریهای دریایی را نخوریم.»

دکتر دیوید هیمن، یک آمریکایی که مدیر ارشد سابق سازمان بهداشت جهانی است، گفت که از تصمیم ایالات متحده برای خروج از آژانس بسیار ناامید شده است. وی گفت انتظار دارد آلمان و سایر کشورها در صورت خاتمه یافتن کمک مالی و تخصصی امریکا به سازمان، گام بردارند.

هیمن گفت: «خروج امریکا و حمایت مالی و کارشناسیش از سازمان هر اندازه وحشتناک باشد، سازمان بهداشت جهانی به فعالیت خود ادامه خواهد داد.»

سازمان ملل متحد و وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه اعلام کردند که دولت ترامپ به طور رسمی به ایالات متحده آمریکا اطلاع داده است که آمریکا سال آینده سازمان بهداشت جهانی را ترک می کند.

یورگن هارد، سخنگوی سیاست خارجی ائتلاف راست محور صدراعظم آلمان، گفت که خروج آمریکا به منافع استراتژیک آمریکا و غرب آسیب وارد می کند، درست در مقابل چین که به عنوان یک کشور عمده عضو سازمان جهانی بهداشت نقش بیشتری در نهادهای بین المللی ایفا کرده است.

هارد گفت: «خروج امریکا از سازمان به عنوان بزرگترین مشارکت کننده تا کنون، خلاء بزرگی ایجاد خواهد کرد.» و پیش بینی کرد که چین بیش از هر چیز سعی خواهد کرد این خلاء را پر کند که به گفته او «این امر اصلاحات لازم را در سازمان پیچیده تر خواهد کرد.»

وی افزود: «مهمترین چیز این است که اتحادیه اروپا از وزن سیاسی خود استفاده و مشارکت خود را در سازمان جهانی بهداشت مانند سایر سازمانهای بین المللی تقویت کند.»

اوایل چهارشنبه، جائو لی جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین در دفاع از سازمان بهداشت جهانی گفت که این اقدام ایالات متحده «نمونه آشکار دیگری از یک جانبه گرایی امریکا و خروج این کشور از گروهها و عهدشکنی است.»

کارشناسان بهداشت جهانی هشدار می دهند که هیچ سازمان دیگری قادر به انجام وظایف سازمان بهداشت جهانی نخواهد بود و خروج آمریکا باعث تضعیف شدید آن و بهداشت عمومی خواهد شد.

دکتر جرمی فرار، مدیر دفترولکام تراست انگلستان گفت: «حذف بودجه سازمان بهداشت جهانی در یکی از بزرگترین چالشهای سلامتی و زندگی ما غیرقابل تصور و بسیار غیرمسؤولانه است.» «رهبران بهداشت و درمان در ایالات متحده تخصصهای فنی، رهبری و نفوذ فوق العاده ای دارند و خروج آنها از صحنه جهانی پیامدهای فاجعه آمیزی خواهد داشت و نتیجه آن ایالات متحده و سلامت جهانی را ضعیفتر خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا