دسته‌بندی نشده

محبوبیت گزارشهای بخش فارسی رادیو و تلویزیون مرکزی چین درباره شین جیانگ در رسانه های چین وایران

زمان مطالعه: ۵ دقیقه

 

۱۲آذر مجلس نمایندگان کنگره آمریکا طرح به اصطلاح «لایحه سیاست حقوق بشر ایغورهای سال ۲۰۱۹»را به تصویب رساند و گستاخانه در امور شین جیانگ چین مداخله کرد، در یک هفته گذشته ، بخش فارسی رادیو و تلویزیون مرکزی چین بیش از ۸۰ گزارش، تفسیر و ویدیو مربوط به شین جیانگ منتشر کرد که برخی از رسانه های ایران این گزارشها بازنشر کردند. در میان آن ، تفسیر بخش فارسی « نظر ایرانی ها درباره دراز شدن دست کثیف آمریکا به سوی شین جیانگ” از سوی رادیو فرهنگ، پایگاههای خبری و تحلیل گیتی آنلاین و پیام فوری و سایت روزنامه راه مردم منتشر شد ، خبرگزاری مهر و روزنامه اقتصاد ملی این تفسیر را با تیتر جدید « انزجار مقامات جهان از دخالت آمریکا در امور شین جیانگ چین » منتشر کردند.

این مقاله در حساب کاربری فارسی چین امروز در فیسبوک بازتابهای گرمی به دنبال داشته است، کاربران ایرانی و افغانستانی یکی پس از دیگری آمریکا را محکوم کردند:

جوان علیم دوست: مداخله آمریکا در امور داخلی یک کشور عظیم با فرهنگ ۸۰۰۰ساله.

قربان حسین پمیرزاد: من در مرکز قدرت چین ( بیجینگ) آزادی مسلمانان چین را با چشم خودم می بینم، نمازگزاران بدون کدام مشکل به عبادت می روند و قید و قبودی در کار نیست. شین جیانگ بیشتر از اینکه دغدغه حقوق بشری آمریکا باشد، پاشنه آشیل سیاست آمریکا در چین است، استفاده از نام دین برای آمریکا تازگی ندارد.

شریف رجبعلی: ما از ملت بزرگ چین انتظار داریم دست کثیف آمریکای فتنه گر را نه تنها از خاک چین قطع کند، بلکه دست کثیف آمریکای فتنه گر را از قاره آسیا قطع کند تا مردم آسیا به آرامش برسند.

در دو روز گذشته در رده بندی پربازدیدترین مطالب پایگاه های خبری گیتی آنلاین و پیام فوری ، گزارشها و تفسیر رادیو و تلویزیون مرکزی چین به چشم می خورد. برای مثال در سایت گیتی آنلاین مقالاتی از جمله «چرا برخی رسانه های غربی درباره ویدیوی مستند پیرامون اوضاع شین جیانگ سکوت کرده اند؟»، «توصیه به آمریکا: دیگر در مبارزه جهانی با تروریسم سنگ اندازی نکنید»، «برطرف کردن سایه تروریسم در شین جیانگ با برقراری ثبات و شکوفایی» ،«آیا اصلاح اشتباه اشکالی دارد؟ در میان پربازدیدترین مطالب قرار دارند. گزارشهای رادیو بین المللی چین مانند «برخی غربی ها عواقب بد سکوت خود در برابر واقعیات شین جیانگ خواهند دید»،«کوری گزینشی» به همکاری بین المللی در مبارزه با تروریسم آسیب می‎زند و« سوئیس، کشور محبوب ایران و آمریکا برای تبادل زندانی» نیز در رده بندی پربازدیدهای پایگاه خبری پیام فوری دیده می شود.

همچنین مقاله« فرصت طلبی آمریکا در موضوع سین کیانگ » به قلم دکتر جواد منصوری سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در چین و « سین کیانگ و ادعایی که با منطق رفتاری آمریکا سازگار نیست» به قلم دکتر نوذر شفیعی عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خبرگزاری مهر و گیتی آنلاین ، پیام فوری و راه مردم و همچنین سایت خبری و فیسبوک رادیو و تلویزیون مرکزی چین منتشر شد و بازتابهای گرمی به دنبال داشته است.

بخش فارسی رادیو و تلویزیون مرکزی چین به عنوان رسانه ای برون مرزی همچنین مسئولیت معرفی ایران برای چین را برعهده دارد. ۱۸آذر خبرنگار بخش فارسی گزارشی به زبان چینی به عنوان « اخبار جعلی در ایران بازار ندارد» را منتشر کرد ، در این مقاله وضعیت پخش گزارشهای مربوط به شین جیانگ در ایران ، نظریات مقامات، رسانه ها ، کارشناسان و کاربران ایرانی درباره تصویب لایحه مسئله شین جیانگ از سوی کنگره آمریکا تشریح شد.

این مقاله پس از انتشار در آپلیکیشن خبری سی سی تی وی ، ظرف ۲ساعت بیش از ۴۰هزار بازدید را جلب کرد. بعدا سایت خارجی روزنامه مردم در حساب کاربری خود در سایت «سرخط امروز» این مقاله را بازنشر کرد که ظرف یک روز میزان بازدیدها از ۱۸۰ هزار مورد فراتر رفت، همچنین بیش از ۱۵۰۰ ستایش و بیش از ۵۰ نظر کوتاه مخاطبان را از آن خود کرد، برخی پیام های جالب مخاطبان نیز صدها ستایش را دریافت کرد که به شرح زیر است:

” ایران بیشتر آسیب دیده، لذا عمیقتر با توطئه آمریکا آشنا پیدا کرده است، خاور میانه اگر می خواهد اقتصاد خود را بسط و توسعه دهد ، باید کاملا از اختلال آمریکا خارج شود. ”

” حمایت از ایران ، ستایش از ایران!”

” ایران در مبارزه با آمریکا شجاعت دارد ، این موضوع برای جهان ارزشمند است، همه ما باید از موارد مختلف از ایران حمایت کنیم ، نگذاریم ایران تنها بماند ، تمام مردم عدالت خواه جهان باید در کنار هم بایستند…”

” من اهل قوم هان هستم، بسیاری از دوستانم قوم ایغورند، ما در کنار هم زندگی می کنیم، تفریح می کنیم، باهم غذا می خوریم و به گردش و تفریح می رویم، به راحتی درباره هر چیزی صحبت می کنیم، بسیار شاد و خرم هستیم. آمریکا می خواهد میان ما سنگ بیاندازد، این تنها حاکی از آن است که آنان با چین آشنا نیستند، بخشش و تحمل ما نسبت به آنان بسیار زیاد است.”

آیا رسانه ها در مسئله شین جیانگ می توانند بر موضع عادلانه و عینی پایبند باشند؟ در حقیقت این یک آزمون برای سنجش اعتبار خود نهادهای رسانه ای است. چرا گزارشهای بخش فارسی رادیو و تلویزیون مرکزی چین در رسانه های چین و ایران مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته؟ با مشاهده دیدگاه ها و واکنشها و اظهارات مخاطبان به روشنی می توان پاسخ را دریافت.

اما برخی سیاستبازان و خبرنگاران آمریکایی که تا کنون اصلا به شین جیانگ سفر نکرده اند، بر این باورند که دروغهای‎شان پس از هزار بار تکرار به حقیقت تبدیل می شود، آنان به شیوه های شرورانه مانند دروغگویی، سیاهنمایی و تهمت زدن علاقه دارند، قصد دارند با سوء استفاده از مسئله شین جیانگ مانع از توسعه چین شوند اما جهانیان با چنین رفتارهایی کاملا آشنا هستند و از آن خسته شده اند، توطئه آنان اصلا تحقق نمی یابد ، در نهایت تنها اعتبار شان از بین خواهد رفت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا